Teksti suurus

Reavahe

Kontrastsus

Kommenteeri

Kvantside teemaline kohtumine

Kolmapäeval 24. mail kell 13:00 - 15:00 toimub kvantside teemaline kohtumine, suunitlusega kvantside võrkude ülesehitus ja administreerimine. Toimumiskoht Filharmoonia koosolekuruum, RIKS, Ädala 29, Tallinn või TEAMS'i vahendusel. Palume teavitada oma osalemise soovist hiljemalt Esmaspäevaks 24. maiks meiliaadressil ingrid.linnas@riks.ee , et oskaksime kohvipausiga arvestada. 


Seekordseteks külalisteks on  Dr. Helmut Griesser’i (ADVA Network Security) ning Sai Kireet Patri’ga (Adtran).  Eelmisel kohtumisel Dr. Johanna Sepulveda’ga tutvustasime kvantside olemust ja krüpteerimise võimalusi ning seekord sukeldume kvantside võrkude ülesehitamisega seonduvasse vaatesse. Kohtumine toimub taas Inglise keeles ning kutset võib julgelt jagada.

Kohtumisel käsitletavad teemad:

  •                      Võtme haldus/võtme edastus/andmeedastus – seadmed, marsruudid, nõuded
  •                      Tarkvarajuhitud võrgud, kontrolli ja haldusplatvormid, mitme-operaatoriga võrkude       spetsiika (tulenevalt NatQCI vs EuroQCI spetsiifikast)
  •                      Nõuded infrastruktuurile – räkiruum, toide, fiibrid, jne
  •                      Mõned installeeritud QKD võrgunäited
  •                      Soovitused kasutajanõuete dokumentatsiooni koostamiseks
  •                      Infrastruktuuri seire QKD võrkudes (fiibrid, saidid, antennid, jne)
  •                      Muud infrastruktuuri seire võimalused

Ajakava:

13:00 - 13:15 – Kogunemine ja tutvustusring
13:15 - 14:15 – Dr. Helmut Griesser’i ettekanne
14:15 - 14:30 – Kohvi paus
14:30 - 15:30 – Sai Kireet Patri ettekanne ja arutelu

Dr. Helmut Griesser

Omab pikaajalist kogemust kiudoptilistele sidesüsteemidele valdkonnas. Peale doktorikraadi kaitsmist digitaalsete süsteemide veaparanduskoodide teemal  Ulmi Ülikoolis 2001, alustas ta tööd Marconis, ja hiljem Ericssonis. Alates 2011 aastast töötas ta ettevõttes ADVA Optical Networking, keskendudes digitaalsele signaalitöötlusele, kodeerimisele ja turvalisusele. Täna töötab Helmut ettevõttes Adva Network Security, vastutades seal erinevate krüptograafia ja kvantvõtmejaotuse alaste uurimistegevuste eest.

Sai Kireet Patri

Sai Kireet Patri on spetsialiseerunud võrgu planeerimisele ja automatiseerimisele ning töötab süsteemiarhitektina ettevõtte Adtran infrastruktuuri monitooringu üksuses. Täna arendab ta täpseid ja automatiseeritud lahendusi kiudoptilise infrastruktuuri seireks, kattes nii optiliste sidevõrkude jõudluse, kui ka sellega seotud perimeetri ja taristu juurdepääsu ja keskkonna seire aspektid. Sai Kireet Patri on ka viimase aasta doktorant Müncheni Tehnikaülikoolis.




Lisa kommentaar

Email again:
Vaegnägijatele