Teksti suurus

Reavahe

Kontrastsus

Kommenteeri

Euroopa turvalise aja- ja asukohateenuse rakendamise eest vastutavad asutused kohtusid Eestis 

Eelmisel nädalal toimus Tallinnas CPA Group Meeting, et arutada Euroopa satelliitnavigatsioonisüsteemi Galileo pakutava turvalise aja- ja asukohateenuse (PRS - Public Regulated Service) rakendamisega seotud küsimusi.

Kohtumine toimus 15-ndat korda. Sel korral oli võõrustamise au RIKS-l. Eestisse tuli kokku 26 esindajat 17 Euroopa riigist. Rõõm oli tõdeda, et Tallinnas toiminud koosolekul oli kohal suurim hulk osalejaid grupi kooskäimise ajaloos. 

CPA Group koondab kokku Euroopa eri riikide asutused, kes tegelevad riiklikult koordineeritava ning kontrollitava turvalise aja- ja asukohateenuse rakendamisega. Eesti poolt määrati 2021. aastal PRS teenuse eest vastutavaks asutuseks RIKS. Toimiva CPA organisatsiooni olemasolu ja PRS teenuse kasutuselevõtt avab kriitilise tähtsusega asutustele ja ettevõtetele ligipääsu häire-ja võltsimiskindlale asukoha ja ajasünkroniseerimise teenusele. Galileo PRS teenus saab planeeritud kasutusvalmiduse eeldatavalt 2024-2025 aastatel.   

Lisaks korraldati külalistele kultuuriprogramm, mille käigus tutvustati külalistele vanalinna vaatamisväärsusi ja tutvuti üksteisega ka vähem formaalsemas atmosfääris. Osalejad jäid üritusega väga rahule, suuremale osale oli see esimene tutvus Eesti ja Tallinnaga. Eriti suured tänud Eesti Maksu- ja Tolliametile, kes pakkus lahkelt võimalust koosolekuteks kasutada nende ruume. Aitäh!

 

Lisa kommentaar

Email again:
Vaegnägijatele