Teksti suurus

Reavahe

Kontrastsus

Kommenteeri

RIKS paigaldas uue mereside tugijaama Hiiumaale, Tahkuna poolsaarele

7.märtsil 2022.a. sai Eesti meresidesüsteem ühe mereside tugijaama võrra rikkamaks - nüüd on neid Eestis kokku 19. Nimelt paigaldasid RIKS mereside osakond ja telekommunikatsioonispetsialistid Hiiumaale, Tahkuna poolsaarele uue mereside tugijaama ning tehti ka infotund mereside olulisusest Hiiumaa sadamate esindajatele, PPA ja Päästeameti ning kohaliku omavalitsuse esindajatele. Infotundi aitas organiseerida SA Hiiumaa sadamad juht Liina Härm.
Infotunni teemadeks oli sadamaid ja laevu puudutav mereside, raadioseadme kasutusload, sh raadioside kasutamise suurendamine väikesadamates ja väikelaevadel, SRC (Short Range Certificate ehk väikelaeva raadiosideoperaatori sertifikaat) koolitused ja ka sadamainfo vahendamine.

Jüri Grigorjev, RIKS mereside osakonna juhataja sõnul on RIKS mereside osakonna tähtsaimaks ülesandeks "kindlustada Eesti merepääste vastutusalas ülemaailmse merehäda ja -ohutuse süsteemi GMDSS ehk Global Maritime Distress and Safety System nõuetele vastav mereside ning ametkondliku ja erakorrespondentsi edastus mere ja kalda vahel" (Kadi Kukk artikkel, Hiiu Leht).

Rohkem infot tugijaama paigaldusest Tahkuna poolsaarel, mereside infotunnist Kärdlas ja vestlustest kohaliku päästeameti, PPA ja sadamate esindajatega saab lugeda lähemalt Kati Kukk artiklis Hiiu Lehes (tasuline artikkel).

Rohkem infot RIKS mereside kohta loe SIIT.

Lisa kommentaar

Email again:
Vaegnägijatele