Teksti suurus

Reavahe

Kontrastsus

Filtreeri postitusi

RIKS aitab välja vahetada laevade automaatse identifitseerimise süsteemi (AIS)

Transpordiameti tellimusel asus RIKSi hooldusgrupp teostama töid vana AIS süsteemi väljavahetamiseks uuema ja moodsama VDESi (VHF Data Exchange System) vastu. Erinevus kahe süsteemi vahel seisneb selles, et vana AIS süsteem võimaldas laevadega ainult ühepoolset sidet, ehk siis laeva asukohaandmete vastuvõttu. Uus süsteem võimaldab laevadega pidada kahepoolset sidet asukohaandmete vahetamiseks.
Loe lisaks

Loomisel on ühtne mereside kanal nii väikesadamatele kui spordivõistlustele

Kevadisel mereside töörühma kohtumisel, mille eestvedajaks on Riigi Infokommunikatsiooni Sihtasutus (RIKS) ja kus osalesid lisaks Eesti Jahtklubide Liit (EJL), Eesti Väikesadamate Kompetentsikeskus MTÜ (EVSKK), Tarbijakaitse ja Tehnilise Järelevalve Amet (TTJA) ning Majandus- ja Kommunikatsiooniministeerium (MKM), otsustati luua ühtne mereside kanal nii väikesadamatele kui spordivõistluste tarbeks. Ettepanek tuli nii EJL kui EVSKK suunalt, kes näevad ühtses kanalis nii praktilist kui majanduslikku väärtust.
Loe lisaks

RIKS paigaldas uue mereside tugijaama Hiiumaale, Tahkuna poolsaarele

7.märtsil 2022.a. sai Eesti meresidesüsteem ühe mereside tugijaama võrra rikkamaks - nüüd on neid Eestis kokku 19. Nimelt paigaldasid RIKS mereside osakond ja telekommunikatsioonispetsialistid Hiiumaale, Tahkuna poolsaarele uue mereside tugijaama ning tehti ka infotund mereside olulisusest Hiiumaa sadamate esindajatele, PPA ja Päästeameti ning kohaliku omavalitsuse esindajatele. Infotundi aitas organiseerida SA Hiiumaa sadamad juht Liina Härm.
Loe lisaks
Vaegnägijatele