Teksti suurus

Reavahe

Kontrastsus

Kommenteeri

Riigiside teenuste kogemused Belgiast

RIKS juhataja Sven Heil ja raadioside osakonna juht Siim Valgeväli käisid mai teises pooles Belgia RIKSi ehk Astrid kliendipäeval, kus räägiti Belgia ja teiste riikide kogemustest riigiside arendamisel.

Külastusest jäid Svenile ja Siimule meelde sellised ideed ja mõtted:

  • operatiivraadioside lähitulevikus on politsei, kiirabi ja päästjad otsepildis ühenduses juhtimiskeskuse ja teiste osapooltega, et parimal ja operatiivsemal viisil lahendada kriisi, õnnetusjuhtumit või mõnda muud olukorda. Sellest tulenevalt on asjaosalistel kasutuses palju erinevaid andureid või seadmeid, mis kasutavad info edastamiseks turvalist andmesideühendust.
  • levi ja katvus on riigisides kriitiline ja seetõttu on erinevaid arendusi mobiilsete tugimastide pakkumisel – nt alloleval pildil on näha ca miljon eurot maksev liikuv tugijaam kaubiku näol.
  • andmete ja info haldus ning kvaliteet on efektiivse töökorralduse aluseks. Mida rohkem peab tegema käsitööd või vaeva nägema vajaliku info kättesaamisel, seda aeglasemalt on võimalik tuvastada olulist riket ja seda kõrvaldada.
RIKS esindus kohtus Belgias ka kolleegidega BroadWay ja BroadGNSS projektidest ning arutati, mis on tänased projektide seisud ja plaanid. Kuna e-posti teel võivad mõtted ja sõnumid jääda ebaselgeks, siis oli värskendav ja produktiivne kohtuda pärast COVIDi piiranguid projekti liikmetega silmast silma. Adusime, et arusaam riigiside, selle vajaduse ja finantseerimise küsimusest pole aktuaalne ainult Eestis, vaid on teemaks paljudes riikides.



Lisa kommentaar

Email again:
Vaegnägijatele